X
Signia Nx, är branschens mest avancerade hörapparatplattform och levererar en oöverträffad första anpassning genom att kombinera kompromisslös hörbarhet med en naturlig egen röst
2017-11-29

Signia Nx levererar en naturlig egen röst och snabbast acceptans

Signia Nx, är branschens mest avancerade hörapparatplattform och levererar en oöverträffad första anpassning genom att kombinera kompromisslös hörbarhet med en naturlig egen röst

God hörbarhet och en naturlig egen röst är nödvändiga för en lyckad anpassning av hörapparater. Många hörapparatanvändare gillar inte ljudet av sin egen röst. En sådan negativ uppfattning påverkar acceptansen och leder ofta till att hörapparaterna inte används. I ett försök att lösa problemet med den egna rösten kan audionomen minska förstärkningen och öka ventilationen, vilket minskar hörbarheten och talförståelsen i buller. Vad man än gör, är resultatet en kompromiss mellan ljudkvalitet och övergripande hörbarhet.

Världens första naturliga egen röst

Signia Nx, världens mest avancerade hörapparatplattform, ger den första genuina lösningen på de problem hörapparatanvändare idag upplever gällande sin egen röst. Den levererar en oöverträffad första anpassning genom att kombinera kompromisslös hörbarhet med en naturlig egen röst. Världens första Own Voice Processing (OVPTM) ökar den spontana acceptansen med 75% hos missnöjda hörapparatanvändare. *

Nyckeln till OVP är vår ledande binaurala länk Ultra HDe2e. Dess kontinuerliga ljudöverföring över hela bandbredden möjliggör dynamisk scanning och bearbetning av användarens egen röst helt oberoende av alla andra ljud, inklusive andra röster. Detta gör det möjligt för audionomer att finjustera hörapparaterna för optimal hörbarhet av hela den akustiska miljön utan att behöva kompromissa, vilket ger en naturlig egen röst.

På detta sätt gynnar Signia Nx med OVP alla hörapparatanvändare. De återskapar den naturliga hörselupplevelsen för att ge den bästa ljudkvaliteten och frigör hörapparatens fulla potential för bästa möjliga hörsel i alla situationer, även i mycket bullriga miljöer.

Överlägsen talförståelse i buller

Utöver användarens upplevelse av en naturlig egen röst, har Ultra HD e2e också binaural beamformningteknik för att ge tydlig talförståelse och en naturlig upplevelse i alla situationer, även de mest högljudda. Nya algoritmer möjliggör den mest exakta rumsuppfattningen. Hörapparatanvändare kan nu få en kompromisslös, spatialt öppen upplevelse med alla fördelar från riktverkan.
För kristallklart ljud, erbjuder vårt utökade dynamiska område med en otrolig maximal input på 113 dB en utmärkt signalkvalitet i höga ljudmiljöer. Och den kraftfulla nya återkopplingshanteraren ger den bästa stabila förstärkningen för att skydda signalkvaliteten – artefaktfri. Hela systemet styrs av Signia’s unika klassificeringsenhet som säkerställer OVP och bearbetning av omgivningsljud i perfekt harmoni för att återskapa upplevelsen av naturlig hörsel.

Ultra HD e2e plus Bluetooth – en unik kombination i branschen

Förutom världens första naturliga egen röst, erbjuder Signia Nx det enda trådlösa systemet som kombinerar Ultra HD e2e och Bluetooth för kompromisslös audiologi och direktstreaming i en produkt. Endast Ultra HD e2e kan leverera vår patenterade OVP och “bättre än normalt hörande” ** medan 2,4 GHz Bluetooth-teknik ger direktstreaming av högsta kvalitet från iPhone och TV.

Signia TeleCare – revolutionerande hörselvård

Ytterligare en stor fördel med Signia Nx är TeleCare – nu med full live fjärrjustering efter den första anpassningen så att audionomen kan finjustera patienternas hörapparater i de verkliga situationer som de är avsedda för – som ett virtuellt hembesök. TeleCare gör det möjligt för audionomen att leverera revolutionerande patientvård genom att svara frågor på distans för att hålla utprovningen på rätt spår. Håll utkik efter mer information om TeleCare på den här bloggen.

* 2017 “First Fit Study” som genomfördes på Hörzentrum Oldenburg och undersökte effekten av egen röstbehandling på spontan acceptans efter första passning av hörapparater.

** Två kliniska studier har visat att binax ger bättre än normal hörande hörsel i vissa krävande miljöer (University of Northern Colorado, 2014; Oldenburg Hörzentrum, 2013): Speech Reception Thresholds (SRT) i cocktailpartysituationer förbättrades upp till 2,9 dB för bärare med mild till måttlig hörselnedsättning med Carat binax eller Pure binax hörapparater med smal riktverkan, jämfört med personer med normal hörsel.