X
Visste du att cirka nio utav tio personer med lätt till måttlig hörselnedsättning väljer bort hörapparaten som hjälpmedel?
2018-08-07

Möjligheterna att öka andelen hörapparatsanvändaren är större än vi tror!

Visste du att cirka nio utav tio personer med lätt till måttlig hörselnedsättning väljer bort hörapparaten som hjälpmedel? Få en insikt i varför många hörselskadade undviker användning utav hörapparater och hur en högkvalitativ produkt kan förändra deras inställning, och underlätta i deras vardag!

 

Enligt den senaste Europeiska statistiken av hörselnedsättning har 1 utav 6 vuxna problem med sin hörsel. Utöver det väljer 9 utav 10 personer med medel till svår hörselnedsättning bort hörapparaten som hjälpmedel. Det innebär att det finns en stor andel människor som behöver uppmuntras till att använda hörapparater, men framförallt behöver de få veta vilka fördelar en hörapparat kan medföra till deras vardag.

Rädslan inför att acceptera sin hörselnedsättning

Innan vi utforskar marknaden behöver vi förstå varför dessa människor väljer att avstå från hörapparater. Inte helt överraskande är att den största orsaken till att undvika hörapparater att man generas utav storleken på dem, trots att vi är väl medvetna om att en hörselnedsättning kan drabba oss alla. Det är därför viktigt att individer i behov av hörapparater kan använda dessa utan att känna rädsla och oro, och istället bära sina hjälpmedel med förtroende.

Många personer med hörselnedsättning förstår kanske inte fullt ut att deras hörapparater inte behöver vara stora och synliga. Givetvis, det var kanske så förr i tiden, men bilden stämmer inte med dagens teknologi. Idag, som bekant, är hörapparater praktiskt taget osynliga, vissa är till och med så pass små att de sitter längst inne i hörselgången. Dessa små hörapparater kan underlätta för personer som kämpar med den estetiska förändringen av att använda hörapparater och tillåter dem att fortsätta sin vardag utan att någon märker att de använder hörapparater. Undrar du vart Du kommer in i bilden? Precis här. Det här är hur hörsel-och hälsoindustrin har hanterat stigmat kring hörapparatsanvändning – genom skapa nästan ”osynliga” I-Örat apparater.

Vad skulle inte då banbrytande design innebära för personer med hörselnedsättning?

Medan det kan vara ett bra sätt för att ”gömma” sin hörselnedsättning och få mer självförtroende så kanske detta ändock inte botar de rädslor och den frustration som många hörapparatsanvändare associerar med sin situation. Vi behöver förstå mer på djupet hur hörselskadade känner och mår och anamma dessa frustrationer och rädslor, samt se till hur andra tänker.

Tänk om det fanns en exceptionell designlösning som inte associerades med hörselnedsättning men som utstrålade elegans och som tonades in i personens egna livsstil och bild utav sig själv.

Vad skulle det innebära för personer med hörselnedsättning? Det skulle förvandla deras liv och ge dem en känsla av en normal vardag, utan känslan utav oro. Istället för att använda något som känns som medicinsk utrustning skulle de använda en högteknologisk hörsellösning anpassad till deras livsstil och personlighet. Det här innebär nyfunnet självförtroende att kunna bryta de sociala barriärerna förknippade med hörselnedsättningar.

Den fantastiska nyheten är att Signia är ledande inom innovativ avancerad hörapparatsteknologi och vi utvecklar hög-kvalitativa, livsförändrande produkter som underlättar för dig att få fler klienter.

Om du är intresserad och vill veta mer om våra fantastiska genombrott inom hörapparater, och om du vill veta hur dessa apparater kan förändra dina patienters liv och självförtroende, anmäl dig till vårt nyhetsbrev. De närmaste veckorna kommer vi att annonsera spännande nyheter om banbrytande produkter som du inte vill missa!